House (serie) tv

house is dť Amerikaanse hitserie die elke donderdag op sbs6 om half 10 wordt uitgezonden. De serie werd al meermaals bekroond met verschillende prijzen na zijn debuut in 2004.
In 2006 ontving House een prestigieuze Peabody Award, de Peabody jury noemde House de meest vernieuwende medische serie in de afgelopen tien jaar, met name door hoofdrolspeler; Dr. Gregory House.

Hugh Laurie speelt de cynische dokter Gregory House, die erg op zichzelf is en het liefst alle contact met zijn patiŽnten zou vermijden. Desondanks staat hij in hoog aanzien vanwege zijn feilloze instinct. Dit en zijn voorliefde voor medische puzzels maken van hem de laatste hoop voor Ďonbehandelbareí patiŽnten met ongewone en mysterieuze ziektes.
dokter Gregory House werkt samen met een team van andere medische specialisten: Dr Eric Foreman een neuroloog, dr Allison Cameron een immunoloog en dr Robert Chase een verwaande IC-arts. Samen met hen probeert House de oorzaken van de vele mysterieuze ziektes waaraan de patiŽnten lijden te verklaren.

Cast:
Hugh Laurie - Dr. Gregory House - Hoofd afdeling "Diagnostic Medicine"
Lisa Edelstein - Dr. Lisa Cuddy - Hoofd van Princeton Plainsboro Teaching Hospital. Ze is dan ook House zijn baas. Cuddy is een endocrinologist.
Jennifer Morrison - Dr. Allison Cameron - Immunoloog, met fellowship onder House.
Jesse Spencer - Dr. Robert Chase - IC-arts, met een fellowship onder House.
Omar Epps - Dr. Eric Foreman - Neuroloog, met een fellowship onder House.
Robert Sean Leonard - Dr. James Wilson - Hoofd afdeling Oncologie en House zijn beste (en enige) vriend.

House is een leuke en een verrassende serie. er worden wel erg veel medische termen gebruikt die moeilijk te begrijpen zijn. Het sarcasme van dr House is echt hillarisch, deze serie is zeker de moeite waard!


Door: delived op 19-4-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Sophie


Een echte topperrr
Op 02-09-2008 om 14:39

Kim


Begint het te leren
Op 06-01-2010 om 21:15


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.