Akon muziek

de volledige naam van Akon is Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam zijn bijnaam is Aliaune Thiam. Akon werd geboeren op 18 oktober 1981 in Senegal en daar groeide hij ook op. Toen hij met zijn familie naar St. Louis verhuisde ontdekte hij hiphop. Akon kwam in deze stad in aarnaking met misdaad. Toen hij een tijd in de cel moest zitten ontwikkelde hij zijn muzikale ideeŽn. Toen hij vrij kwam uit de cel begon hij met schrijven van zijn eigen liedjes en hij nam ze ook op in zijn eigen thuisstudio.Die bandjes stuurde hij naar SRC/Universal en uiteindelijk kwam in juni 2004 zijn album Trouble uit.

Akon scoort in Nederland de ene hit na de ander. Op het nummer Ghetto Remix zong hij samen met de Nederlandse rappers Ali B en Yes-R. Ook al werd het geen hit in Amerika, het werd er wel ťťn in Nederland. Ze vertellen over de Getto en hoeveel kinderen daar opgroeien en niet beter weten dan overleven van diefstal.

Akon heeft nu 2 cdís: Trouble en Konvicted

Door: Jisca op 11-1-2008 | Login om te stemmen Of registreer je hier.Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.