Diergaarde Blijdorp overig

De laatste 2 jaar zijn mijn man, ons zoontje, ik en opa en oma 3x naar Blijdorp geweest. Voor ons de dierentuin die in Nederland het dichtstbij ligt en daarom wordt, in verband met de lange reistijden, al gauw voor Blijdorp gekozen.

Jammer vind ik het echter niet, want Blijdorp is een hele gezellige en leuke dierentuin. Er is een grote verscheidenheid aan dieren en planten die ondergebracht is per continent. Zo wandel je van Afrika naar Azie en van Azie naar Oceanïe bijvoorbeeld.

Aangezien ik buitenshuis rolstoel- of scootmobielgebonden ben, maken wij altijd gebruik van de ingang bij het Oceanium. Lekker groot, geen drempeltjes én we beginnen en eindigen in mijn favoriete onderdeel.

*BESCHRIJVING DIERENTUIN*
Het Oceanium is gevuld met allerlei zeedieren en -planten. Van papegaaiduikers, aquaria vol met haaien, roggen, grote gekleurde vissen en koraal wandel je naar de kwallen. Daarna ga je een grote, onder"zee"se tunnel in waar de schildpadden en de haaien boven en naast je zwemmen. Je waant je diep onder de zeebodem. Door een tweede kleine tunnel ga je via de murenes richting het mangrovegebied met roggen en kleine hamerhaaitjes en piranhas! Van het warme gedeelte ga je de koude in naar de koningspinguins. Er is veel te beleven, zo is er ook een stukje water met "ijs"schotsen waar je zelf overheen kan balanceren. Na de pinguins ga je via een nagebootst stukje schip (het moet het schip van Darwin voorstellen) langs de Galapagosschildpadden naar de zeeotters en de zeeleeuwen.

Op de route liggen dan Noord- en Zuid Amerika. Er is een grote weide met bizons en op een stuk gras lopen kleine prairiehondjes. Je kan er heel dichtbij komen en het is leuk dat er ook dieren zijn die niet achter tralies, gaas of glas zitten.

Na Amerika is Azie aan de beurt. Direct aan het begin is een kleine kinderboerderij met geitjes waar de jongsten onder ons het hek binnen mogen om de geitjes te aaien. Verder vinden we o.a. in Azie nog de amoerpanter (die zich weinig laat zien) en de kraanvogels. Midden in het Azie deel zit de Taman Indah. O.a. het binnenverblijf van de Aziatische olifant, maar er huizen ook tapirs en neushoornvogels en er is een kooi met een grote tijgerpython!

Toen enige jaren geleden de ijsberen weggingen, werd er van het ijsbeerverblijf een tijgerverblijf gemaakt. De zogeheten Tijgerkreek. Hierin huizen 2 tijgers. Met een tunnel kan je naar het binnenverblijf van de tijgers, maar bij mooi weer zijn ze buiten te vinden. De tunnel scheidt hun verblijf in twee, ieder heeft een kant. Voor het glas bevinden zich verwarmde rotsblokken wat er voor zorgt dat de tijgers vaak dichtbij de bezoekers te vinden zijn. Over de gehele tijgerkreek loopt een brug waardoor je ook van bovenaf goed de tijgers kan bekijken.

Wie Azie uitkomt, komt bij de oude ingang van Blijdorp. Nog steeds in gebruik, maar steeds minder. Daar huizen de flamingo’s, de kleine pinguins en een kleine panda. Ook de Rivièrahal bevindt zich op dit stuk. Hierin vind je de amfibiën, reptielen en slangen, zoals schildpadden, de Komodovaraan, spinnen en salamanders.
Het apengedeelte met de gorilla’s zit er vlak naast. Ze zijn er niet altijd te bewonderen, want soms zitten ze buiten op het gorilla-eiland.

Dan is Afrika aan de beurt. De hyena’s zitten helemaal aan het begin, met de leeuwen ernaast. Uiteraard vind je ook de giraffen, de Afrikaanse olifant en de zebra’s terug in Afrika.

Via Europa waar de oehoes, rendieren en de wolven zitten, loop je naar de Vlinderkas. Warm en benauwd, maar zeker het bekijken waard! De vlinders vliegen op en om je en overal liggen schaaltjes met fruit waar de vlinders op af komen. Je kan ze dus van heel dichtbij fotograferen!

Dan is het helaas al weer tijd om naar huis te gaan en loop je via Amerika terug naar het Oceanium.

*FEITJES*
Openingstijden:
365 dagen per jaar. In de zomer geopend van 09.00u tot 18.00u. In de winter van 09.00u tot 17.00u, behalve op zon- en feestdagen en vakanties. Dan is de dierentuin open tot 18.00u.
Toegangstarieven 2006
* Baby’s en peuters 0 t/m 2 jaar: gratis
* 3 t/m 11 jaar: € 12,50
* 12 t/m 64 jaar: € 15,50
* 65+: € 13,50

Je kan Blijdorp heel makkelijk bereiken met de trein en met de auto. Met de trein is het nog een klein stukje lopen, met de auto ga je de snelweg af en ben je ook direct bijna bij de parkeerplaats van het Oceanium.

Blijdorp is heel rolstoelvriendelijk. Er zijn speciale invalidetoiletten en alle attracties, zoals de Rivièrehal, winkeltjes e.d. kun je zo in.
Wat ik wel heel erg jammer vind, is dat Blijdorp geen scootmobiels verhuurd. Ik heb sinds kort een scootmobiel, dus mijn man hoeft me niet meer altijd te duwen, maar als we een dagje naar Blijdorp gaan, ben ik weer afhankelijk van hem. Jammer, want ze verhuren wel rolstoelen!

Al met al staat Blijdorp garant voor een leuk dagje uit. Reken wel op de hele dag dierentuin, want je ziet het niet in 3-4 uur.

Door: Cynneke op 7-5-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Bosdavid


Begint het te leren
Op 10-05-2007 om 12:33

deb0r@


Is al aardig bezig
Op 10-05-2007 om 18:39

Cynneke


Is al aardig bezig
Op 10-05-2007 om 19:12


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.