Timboektoe boeken

samenvatting van het boek van carry slee De Timboektoe serie bestaat uit 4 boeken; See you in Timboektoe, 100% Timboektoe, Timboektoe rules! & Timboektoe Rocks! De boeken zijn geschreven door Carry Slee. De boeken gaan over Isa en Kars. De ouders van Isa en Kars kopen de camping Montagne in Frankrijk. Maar als Isa en Kars zien hoe de camping eruit ziet schrikken ze zich rot. De camping ziet er helemaal niet mooi uit, je mag er niks en het dichtsbijzijnde dorp ligt een heel eind verderop. Ze noemen de camping uit protest Timboektoe. Romeo, Stef, Annabel & Sharon, de vrienden van Isa en Kars, beloven om in de zomervakantie naar de camping te komen. Natuurlijk komt Isa’s vriendje, Justin ook. Samen maken ze de camping tot een succes. In het 2e boek krijgt Sharon heimwee, en gaat naar huis toe. Op de camping leren Isa, Kars en hun vrienden ook meer mensen kennen; Jules, Nona, Brian & Edgar. Jules woont in het dorp, in de buurt van Timboektoe. Zijn vader is alcoholist. Nona komt al jaren op de camping en kent Jules en Brian dus al heel lang. Edgar is de oudere broer van Brian. Brian komt er later ook achter dat hij homo is. Hij wordt dan verliefd op Jules. In de 4 boeken wordt Timboektoe steeds mooier en bekender. In de boeken krijgen Kars & Annabel en Jules & Nona en Edgar & Sophie, een frans meisje, verkering. Later gaat het wel weer uit tussen Jules & Nona.

Mening
Ik vind de boeken echt hartstikke leuk! Ik heb ze allemaal heel snel uitgelezen, in 1 dag. Het 4e boek, Timboektoe Rocks!, vind ik het leukste boek. De boeken zijn vooral leuk, omdat ze heel realistisch zijn. De meeste Carry Slee boeken zijn ook hartstikke leuk!

Het is zeker de moeite waard om er eens een te lezen. Ik hoop dat er nog meer boeken over Timboektoe komen. Er komt ook een film over de Timboektoe serie, waar ik zeker heen ga!

Door: Riianne op 22-3-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


the_mobro


Heeft geen hobby
Op 26-03-2007 om 13:02

pleuntje


Een echte topperrr
Op 26-03-2007 om 13:17

Riianne


Begint het te leren
Op 26-03-2007 om 15:35

deb0r@


Is al aardig bezig
Op 03-05-2007 om 08:43

ehbofreak


Komt net kijken
Op 25-05-2007 om 17:26

Más!


Begint het te leren
Op 12-07-2007 om 13:46


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.