Realness Festival films

Op 1 en 2 juni vindt in Amsterdam de eerste editie van het ‘Realness Festival’ plaats, met als thema ‘echtheid’.

Wil je graag een film maken of heb je zelf al een film gemaakt?
Een film over jezelf, jouw vrienden, jouw leven?
Een film die jij regiseert en de touwtjes in handen houdt?
Ben je tussen de 12 en 21 jaar?
Claim dan het filmscherm op het Realness Festival!

De media bepaalt, dicteert wat je ziet, wat waar is, wat echt is, wat gezien wordt, wat verborgen blijft, wat succesvol wordt, wat bekendheid krijgt, wat blijft en wat verdwijnt. Op het Realness Festival ( www.realness.nl ) kom je zelf aan het woord!

Waarom?
Documentaires die door jongeren worden gemaakt krijgen in Nederland weinig erkenning, er bestaat geen podium voor, ze passen zelden in het strakke schema van een zender en er is geen speciaal fonds om deze films te ondersteunen.
Het ‘Realness Festival’ wil daar verandering in brengen en jongeren een mogelijkheid bieden om hun werk te vertonen en daarmee hun stem in de maatschappij te laten horen.
Het ‘Realness Festival’ wordt een evenement waar jongeren de premiere van hun ter plekke gemaakte items kunnen beleven, ethiek leren herkennen achter verschillende media en de manipulatie door de maker van elk medium beter kunnen begrijpen. ‘Wat kun je nog vertrouwen?’ wordt een belangrijke vraag en toetssteen tijdens het festival.

In samenwerking met radiozender FunX en televisiezender Mtnl worden jongeren vanaf maandag 19 maart opgeroepen om zelfgemaakte documentaires in te zenden. Deze films dingen mee, samen met de AllAboutUs-films en diverse verwante films uit o.a Groot Brittanië, Ierland en Israël naar de ‘Realness Factor Award’ en de ‘Realness Publieksprijs’. Deze worden uitgereikt aan de meest ‘echte’, ‘persoonlijke’, ‘boeiende’ filmmakers tot de 21 jaar.
Voorwaarde voor programmering tijdens het festival is dat de jongeren maximale zeggenschap over de inhoud en vorm hebben gehad. De ingezonden films worden beoordeeld door een professionele jury en een creative-consultancy-group bestaande uit jongeren uit diverse jongeren-redacties.

Naast het filmprogramma o.a.:
- een montageruimte met professionele editors, die items helpen afmonteren (radio en TV) voor de website (realness.nl).

- een internationaal expertmeeting brengt de beste makers bij elkaar in het begeleiden van jongeren naar de uitvoering van hun eerste film, videoclip, radio-item, website of weblog.

- uit de verschillende richtingen van filmeducatie worden experts bij elkaar gebracht om een structureel (internationaal) netwerk op te zetten voor films gemaakt door jongeren.* *deze meetings worden o.a. in samenwerking met European Culture Foundation georganiseerd.

Meedoen?
Stuur je film op of maak er één, er is nog tijd. Inzenden voor de Realness Competition kan tot 7 mei 2007. Je kunt te gekke prijzen winnen (for real!).
En.... is jouw film nog niet af, geen nood, op www.realness.nl krijg je hulp.

Stuur jouw film voor 7 mei 2007 naar:
Realness Festival
De Kempenaerstraat 11 B
1051 CJ Amsterdam
of mail naar
barbararealness.nl

Of wil je gewoon gaan kijken?
Reserveren: tussen 10.00 uur – 18.00 uur / bel 020 682 50 40 of mail naar ticketsrealness.nl

Ofwel:
Klinkt als een prima idee voor CheckitOut leden, toch? Zou een van jullie mee willen doen? Waarom wel of niet?


Door: the_mobro op 21-3-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 21-03-2007 om 11:01

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 21-03-2007 om 17:00


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.