Radeloos boeken

Samenvatting
Paco is een jongen die heel erg fan is van auto’s. Zijn vader heeft een oldtimer-garage. Op een dag gaat het met zijn vader naar een rommelmarkt. Voor dat ze vertrekken hebben ze een ruzie over of Paco zijn mobiel wel of niet mee moet nemen. Uiteindelijk neemt hij hem niet mee.

Op de terug weg vraagt Paco aan zijn vader of de LCD plaat die hij heeft gekregen niet te duur was. Zijn vader krijpt dan naar zijn hart. Paco denkt dat dit allemaal een grap is maar dan rijdt zijn vader de auto naar de vluchtstrook en valt voorover op het stuur. Paco wil met zijn mobiel bellen maar dat kan niet omdat hij die niet mee heeft. Hij gaat aan de rand van de snelweg staan om hulp te krijgen. Na een best wel lange tijd stopt er eindelijk een vrachtwagen. Zijn vader ligt daarna lang in het ziekenhuis. Wanneer de moeder van Paco er is krijgt hij te horen dat zijn vader dood is.

Nadit allemaal heeft Paco een heel groot schuld gevoel. Paco klust niet meer aan zijn bus en hij is geen dj meer. Hij laat zelfs zijn vrienden een beetje in de steek door niet meer mee te helpen aan de site. Nu Paco zo depresief is maakt ook zijn vriendin Floor het uit. Nadat Floor het heeft uitgemaakt ziet Yara haar kans om iets met Paco te krijgen. Maar Yara denkt dat ze te dik is en ze gaat afvallen. Terwijl het afvallen van Yara steeds meer uit de hand gaat lopen krijgt Paco een steeds groter schuld gevoel. Hij kan het alleen even vergeten door een paar biertjes te drinken.

Sterre de beste vriendin van Yara vindt Yara wel steeds dunner worden maar zegt er niet veel van. Doordat niemand iets tegen Yara zegt dat ze dunner is denkt ze dat ze nog steeds dik is. Ondertussen is Paco verslaafd aan bier. Met de site van de vrienden gaat het ook niet zo goed. De vrienden proberen Paco een beetje op te vrolijken. Na een tijdje lukt het de vrienden om Paco weer zover te krijgen dat hij gaat helpen met de site.

Ze hebben afgesproken in hun kelder. Paco moet eerst even langs school om iets op te halen. Als hij de gang in loopt ziet hij opeens Yara liggen. Yara is zo verzwakt dat ze is flauw gevallen. Paco roept de leraren maar die zijn aan het vergaderen. Dan denkt hij plotseling aan de woorden van zijn vader. Die heeft tegen hem gezegt dat hij auto mag rijden als hij daar een leven mee kan redden. Dus pakt Paco snel de sleutel van een leraar uit de jas. Hij draagt Yara naar de auto en rijdt snel naar het ziekenhuis. Yara komt er weer helemaal boven op en Paco is blij. Ook heeft de groep de eerste prijs gewonnen met hun site. Paco is weer helemaal blij en gaat er weer helemaal voor.

Mening
Ik vind dit wel een goed boek opzich maar het is niet heel erg sterk. Het is niet echt een moeilijk verhaal en ook niet moeilijk om te begrijpen. Ik vind dat de boeken van Carry Slee altijd hetzelfde zijn en dat is niet zo leuk.

Ik vind dit boek wel erg realistisch en dat maakt het verhaal wel weer leuk. Het is echt een boek om zomaar even snel te lezen en dat is soms leuk. Ik vind dit boek wel voor onze leeftijd omdat het over kinderen van onze leeftijd gaat en de problemen horen ook bij deze leeftijd. In het algemeen vind ik het wel een goed boek om zo even te lezen maar niet als je een lekker boek wil hebben om jezelf in te verdiepen.

Boek: Radeloos
Schrijfster: Carry Slee

Door: Iris op 19-3-2007 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


the_mobro


Heeft geen hobby
Op 20-03-2007 om 15:16

Sophie


Een echte topperrr
Op 20-03-2007 om 15:28

Sophie


Een echte topperrr
Op 20-03-2007 om 15:43

Sucia


Is al aardig bezig
Op 20-03-2007 om 15:52

Iris


Begint het te leren
Op 20-03-2007 om 16:04

Sophie


Een echte topperrr
Op 20-03-2007 om 16:13

Sophie


Een echte topperrr
Op 20-03-2007 om 16:13

musarewa


Begint het te leren
Op 21-03-2007 om 01:02

Imjori


Heeft geen hobby
Op 21-03-2007 om 11:03

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 21-03-2007 om 11:07

Sucia


Is al aardig bezig
Op 22-03-2007 om 14:58


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.