Proefvlucht op Kempen Airport! auto

Voor iets meer geld vlieg je helemaal zelf! Ik ben al jaren een vliegtuigen gek, dus het leek me leuk een keer echt zelf te gaan vliegen dus kwam ik terecht bij Kempen Airport te Budel. Wel even vantevoren reserveren.

De proefles kost 108 euro voor 20 minuten, het is veel geld maar het is het zeker waard.

Eenmaal aangekomen zie je een heel klein vliegveld met wat business jets en propellor vliegtuigen, je loop het gebouw binnen en je ziet rechts van je een gezellig cafe. Links van je zie je de "Control tower" waar het luchtverkeer geregeld word op het vliegveld. Daar geef je aan dat je een proefvlucht hebt gereserveerd, en komt er een instructeur naar je toe die je begeleid naar het vliegtuig. Je mag ook gratis 2 passagiers meenemen (Om kosten te delen etc.) die gaan dan achterin. Eenmaal bij het vliegtuig aangekomen neem jij links plaats (waar dus de piloot zit) en rechts neemt de instructeur plaats. De proefles word ook aangepast naar het geen wat je weet over vliegtuigen. Eenmaal als iedereen in het vliegtuig is, worden de deuren gesloten en op slot gedaan om vervolgens de motor te starten en de instrumenten aan te zetten. Dan geef je langzaam gast om het taxien te starten naar de startbaan, dit geeft een indicatie hoe moeilijk het is een vliegtuig te laten taxien. Eenmaal bij de startbaan aangekomen moet je het vliegtuig goed in het midden van de baan leiden. Daarna word er plankgas gegeven en de pret kan beginnen! Eenmaal op snelheid trek je de vliegknuppel langzaam naar je toe en kan de pret beginnen! Dit word allemaal door jezelf gedaan. Als je eenmaal in de lucht zit word er een bocht naar rechts genomen (als je vlakbij Budel woont dan kan er ook over je stad/dorp heen worden gevlogen), om richting de Maasvlakte bij Roermond te gaan, je vliegt ongeveer op 500m hoogte met een snelheid van ongeveer 200 km per uur. Daar zul je de basis leren om een vliegtuig stabiel in de lucht te laten vliegen. Als de minuten verder verstrijken word de koers terug naar de luchthaven gezet om te landen. Dit mag je ook allemaal zelf doen! Er word een ruime bocht genomen om recht voor de baan te komen en vervolgens zo goed mogelijk te landen, dit landen verloopt vele malen zachter als je gewend bent met grotere verkeersvliegtuigen. Eenmaal geland word er weer naar de parkeerplaats getaxied, en de motoren en instrumenten uitgezet. Als je bent uitgestapt krijg je nog een diploma uitgereikt voor je eerste eigen vlucht.

Leuk om cadeau te doen, maar ook zelf is dit een hele leuke ervaring om te beleven. Ook als je zelf twijfelt je eigen vliegbrevet te halen is dit aan te bevelen.

Informatie over de proefvlucht op: http://www.kempenairport.nl/proefles.htm

Door: kevin1bravo op 2-8-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Imjori


Heeft geen hobby
Op 02-08-2006 om 17:25

kevin1bravo


Begint het te leren
Op 02-08-2006 om 23:09

Imjori


Heeft geen hobby
Op 03-08-2006 om 08:44

simone


Is al aardig bezig
Op 03-08-2006 om 08:44

the_mobro


Heeft geen hobby
Op 03-08-2006 om 11:44

kevin1bravo


Begint het te leren
Op 03-08-2006 om 22:14

ikkuh


Is al aardig bezig
Op 06-08-2006 om 18:01

kevin1bravo


Begint het te leren
Op 10-08-2006 om 00:48

deb0r@


Is al aardig bezig
Op 03-05-2007 om 08:40


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.