Slim bellen finance

Sony Ericsson K800 Een zeer rare sector is de telecomsector. Telefoons worden lijkt het gratis weggeven en ’voor de moeite’ doen de telecomaanbieders daar steeds vaker ook nog eens een gratis computer of andere accessoire bij.

Nou gratis... Niet helemaal, uiteindelijk betaal je natuurlijk altijd zelf voor die spullen in de vorm van een bedrag per maand. Als je het zo per maand betaald, lijkt bijvoorbeeld 25 euro niet veel. Echter, bij een tweejarig abonnement van 25 euro betaal je uiteindelijk 600 euro. En dat is niet niets. Vaak kan dat veel goedkoper.

Een handige site is TelecomVergelijker.nl. Die vergelijkt alle actuele aanbiedingen van diverse sites met elkaar. Zo lijkt de aanbieding uit de krant opeens minder stukken voordelig. Vaak bestaat er namelijk de mogelijkheid om in plaats van een nieuwe mobiel een cashback te krijgen. Een cashback is niets anders dan een bedrag dat je na enkele tijd na het afsluiten van het contract op je betaalrekening ontvangt. Je betaalt dan bijvoorbeeld wel 25 euro per maand, maar krijgt 400 euro op je rekening gestort; als je die bedragen met elkaar verrekend blijkt het dat je stukken minder betaald.

Vaak is het ook mogelijk na bijvoorbeeld een halfjaar je abonnement te downgraden. Bij het aangaan van een abonnement weet je nog niet precies hoeveel je gaat bellen. Blijk je nou minder te bellen dan je had verwacht, is het natuurlijk zonde geld uit te geven aan belminuten die je toch niet gebruikt. Overschakelen op een goedkoper abonnement bij dezelfde telecomaanbieder kan dan uitkomst bieden.

Voor wie echter toch nog veel beltegoed overhoud of ergens nog een SIM-kaart heeft liggen die nooit helemaal is verbeld, bieden sites als Beltegoedcashen.nl uitkomst. Je belt voor 1,30 euro per gesprek een bepaald nummer en ontvangt daarvan 0,84 cent op je betaalrekening. Wie slim is kan daar zelfs geld mee verdienen, als je bedenkt dat je soms voor 4 euro per maand 25 euro beltegoed krijgt... ;-) Overigens is Beltegoedcashen.nl er mee opgehouden, maar Mollie.nl is goed alternatief.

Met deze tips moet het zeker lukken om voor minder dan 15 euro per maand een goede nieuwe telefoon te hebben en veel belminuten te hebben; wie meer dan 50 euro per maand betaald moet toch zeker eens goed kijken naar zijn of haar huidige abonnement...

Door: lennart.mulder op 20-7-2006 | Login om te stemmen Of registreer je hier.


Yellowbird


Is al aardig bezig
Op 24-07-2006 om 21:11

louwiske


Is al aardig bezig
Op 29-07-2006 om 22:57

timvermulst


Is al aardig bezig
Op 13-08-2006 om 16:05


Je moet inloggen om te kunnen reageren! Of registreer je hier.